Vaikystė – tai laikotarpis, kai formuojasi sveikos gyvensenos ir mitybos įpročiai. Todėl labai svarbu ,kad vaikai gautų pakankamai informacijos apie sveiką mitybą , suvoktų apie sveikatai palankių ir nepalankių produktų naudą ir žalą, išmoktų atskirti ir pasirinkti sveikus augalinės ir gyvūninės kilmės maisto produktus. Pasinaudodami spalvotais paveikslėliais, kartu su „Bitučių” grupės ugdytiniais, mokėmės atskirti augalinius ir gyvūninius produktus. Žinioms įtvirtinti vaikams buvo pasiūlyta iš augalinių ir gyvūninių produktų pasigaminti po savo sumuštinį ir jį pavadinti. Taip iš kukurūzų trapučių, tepamo sūrelio, plėšomo sūrio lazdelių, pomidorų, paprikų ir agurkų buvo pagaminti labai įvairūs ir spalvoti sumuštiniai. „ Piramidė“, „ Greitas žmogeliukas“, „Tėtukas“, „Karalienė“ , „ Direktorius“, „ Pati gražiausia pelytė“ ir daugelis kitų, vaikų sukurtų sumuštinių pavadinimų labai pradžiugino grupės pedagoges Rimutę, Giedrę ir Sofiją. Pasidžiaugę savo kūryba, visi drauge suvalgė po sumuštinį. Vaikams pasiūlyta namuose su tėveliais panagrinėti , kokio maisto šeimoje vartojama daugiau – gyvūninio ar augalinio.
Veiklos metu buvo siekiama išmokti skirti maisto produktų grupes, suprasti ir pasirinkti teisingus maisto produktus kasdieniniam vartojimui, aktyvia veikla susipažinti su maisto gaminimo pagrindais, lavinti vaizduotę.
Parengė dietistė D. Laurinavičienė